Welkom bij Jeugd ggz

We helpen jongeren die met zichzelf in de knoop zitten of het gevoel hebben dat er iets niet goed gaat. Onze hulpverleners begrijpen jouw problemen en helpen je met het vinden van een oplossing. Misschien heb jij nergens problemen mee, maar vinden je ouders, vrienden of leraren wel dat je hulp nodig hebt. Wij kunnen je helpen om uit te zoeken of ze gelijk hebben.

Kennismaken

In het eerste gesprek vertel je over je probleem en wij stellen vragen om er achter te komen wat er aan de hand is.

Je ouders

Als je wilt, mag je je ouders meenemen naar het kennismakingsgesprek. Zij worden ook nog uitgenodigd om te vertellen over jouw ontwikkeling van baby tot nu. Dat is belangrijke informatie voor het onderzoek. Ben je 16 jaar of jonger? Dan moeten jij en je ouders ons toestemming geven zodat we je mogen helpen. Ook hebben jullie recht om alles te weten over je behandeling. Ben je ouder dan 16? Dan is toestemming van je ouders niet nodig. Ook hebben ze niet recht om alles te weten over je behandeling, alleen als jij dat goed vindt.

Samen een plan maken

Na het kennismaken spreken we samen af hoe we het gaan aanpakken. Dit zetten we in een zorgplan. In jouw zorgplan staan ook de afspraken die je maakt met je hulpverlener. Hoe lang de behandeling duurt, hangt af van hoe snel het beter met je gaat

Aan de slag

Misschien ga je met een hulpverlener praten, misschien ook in een jongerengroep. Misschien ga je ook dingen doen in plaats van alleen maar praten. Dan ga je bijvoorbeeld naar muziek of gym.

Vragen

Wat ga je precies doen? Hoe vaak moet je komen? Vertellen we alles aan je ouders? Je mag alles weten, dus stel je vragen aan de hulpverlener!

Informatie krijgen en geven

We willen je zo goed mogelijk helpen. Daarom vragen we soms informatie bij je school of je huisarts. Dat overleggen we altijd eerst met jou. We mogen niet zomaar informatie aan anderen geven. Hiervoor hebben we toestemming van jou en je ouders nodig. Alleen als je via Bureau Jeugdzorg bij ons bent gekomen, moeten we Bureau Jeugdzorg informatie geven. Ook als we geen toestemming hebben van jou en je ouders.

Belangrijk om te weten

• We vinden je problemen nooit raar. Je kunt ons alles vertellen.
• We snappen dat je liever niet wilt dat iedereen weet dat je hulp krijgt. Daarom proberen we de afspraken buiten schooltijd te plannen.
• 7 van de 100 jongeren krijgen hulp bij (psychische) problemen hebben. Je bent dus niet de enige!
• Als je niet tevreden bent over iets, dan kun je dat gerust tegen ons zeggen. We zoeken dan een oplossing.
• Als je niet kunt komen, bel ons dan zo snel mogelijk (uiterlijk 1 dag voor je afspraak).

‘Fijn dat ik hier alles kan vertellen’

Informatie en aanmelden

Voor meer informatie kunnen jij of je ouders/verzorgers terecht bij de behandelaar of neem contact op met Jeugd ggz.

Bereikbaarheid:

maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.
Buiten deze uren is Jeugd ggz voor spoedeisende situaties bereikbaar via de huisarts en huisartsenpost